Dva mladića ubijena, a dvojica ranjena ispred Zlatne zore

Na ljude koji su stajali na ulici ispred lokalnog ogranka ultradesničarske partije Zlatna zora pucale su dve neidentifikovane osobe iz privatnog automobila. Grčka policija pokrenula je istragu radi otkrivanja i hapšenja počinioca

  • 2

Dva mladića su ubijena, a dvojica ranjena večeras u pucnjavi u atinskom predgrađu Neo Iraklio ispred lokalnog ogranka ultradesničarske partije Zlatna zora, javila je grčka novinska agencija ANA.

Dve neidentifikovane osobe iz privatnog automobila pucale su na ljude koji su stajali na ulici.

Kancelarije Zlatne zore bile su zatvorene u vreme napada, a još nije potvrđeno da li su žrtve napada imale bilo kakve veze sa ultradesničarskom partijom i poslednjim događajima u vezi sa aktivnostima pripadnika te stranke.

Grčka policija pokrenula je istragu radi otkrivanja i hapšenja počinioca, a na mesto incidenta upućeni su policijaca iz redova elitne jedinice ELAS radi koordinicije istrage, navodi ANA.

AFP dodaje da je večerašnja pucnjava usledila samo nekoliko nedelja posle podizanja optužnice protiv šest poslanika grčkog parlamenta iz redova Zlatne zore zbog njihove umešanosti u "zločinačku organizaciju" kao deo obračuna pokrenutog protiv ultradesničara posle smrti antifašističkog aktiviste i repera Pavlosa Fisasa (34).

Reper je izboden nožem 18. septembra u Atini i ubio ga je 45-godišnji vozač kamiona koji je kasnije u policiji priznao da je počinio ubistvo i da je sledbenik Zlatne zore.

Pre dva dana istraga unutrašnje kontrole grčke policije povezala je 10 policajaca sa kriminalnim aktivnostima Zlatne zore, saopštile su lokalne vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    1. novembar 2013 | 21:11

    Bravo demokrate, lepo pobijete politicke protivnike i onda sve u redu a? Sad oni imaju apsolutno pravo da vama rade to isto

  • Komentator

    2. novembar 2013 | 08:59

    Sa kriminalcima, neonacistima i fasistima jedino ovako...drugo ne razumeju...oni zloupotrebljavaju demokratiju.....primitivci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA