TEK 182. NA SVETU: Naslednica Zare ima 7,3 milijardi dolara!

Sandra Ortega Mera je u 45. godini nasledila 90 odsto bogatstva svoje majke Rosalije. Njen otac je, inače, treći najbogatiji čovek na svetu sa 65,9 milijardi dolara

  • 1

Sandra Ortega Mera je u 45. godini nasledila 90 odsto bogatstva svoje majke, Rosalije, koja je umrla u avgustu, tvrdi neimenovani izvor blizak porodici za Blumberg.

Između ostalog, nasledila je celu holding kompaniju Rosp Korunja, koja kontroliše 5,1 odsto Arteiksa, odnosno Inditeksa sa sedištem u Španiji.

Ortega Mera sada raspolaže bogatstvom od 7,3 milijarde dolara i 182. je po bogatstvu u svetu, navodi Blumberg. Ona je, takođe, drugi najveći akcionar kompanije.

Nasledstvo je učinilo Ortega Meru najmlađom Evropljankom na Blumbergovoj listi milijardera. Njen otac je, inače, treći najbogatiji čovek na svetu. Gospodin Ortega ima udeo od 59 odsto u Inditeksu i njegovo bogatstvo se procenjuje na 65,9 milijardi dolara.

Inditeks, čiji su najpoznatiji brendovi "zara", "masimo duti", "berška", ima 6.000 prodavnica širom sveta. U poslednje tri godine, prihod kompanije je rastao 10 odsto godišnje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija beckov

    2. novembar 2013 | 10:57

    Bog ih poziveo i onako se tamo nista ne placa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA