MADURO: Zabraniti Tviter u Latinskoj Americi!

Venecuelanski predsednik je izjavio da mora da se nađe način da bi se oslobodili od multinacionalnih kompanija koje kontrolišu društvene medije, nakon što je više hiljada pratilaca nestalo sa njegovog naloga na Tviteru

  • 6

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je da Latinska Amerika treba da se "oslobodi" Tvitera, a prethodno je optužio američke kompanije da su napale 6.600 naloga, uključujući i njegov.

- Moramo da postignemo nezavisnost, moramo da mislimo o dubokim i radikalnim načinima da sebe oslobodimo od multinacionalnih kompanija, kao što je Tviter, koje kontrolišu društvene medije- rekao je Maduro tokom susreta sa svojim ministrima.

Maduro, koji redovno iznosi antiameričke stavove od dolaska na vlast ove godine, izjavio je da su napadi na naloge izvedeni sa društvenim mrežama da bi se izazvali nemiri i da bi se onemogućili predstojeći opštinski izbori, planirani za 8. decembar.

Ministar komunikacija Delsi Rodriges rekao je da je blizu 6.600 Madurovih pratilaca na Tviteru nestalo sa predsednikovog naloga u roku od 10 minuta, ali nije precizirao kada se dogodio taj incident. Madurov zvaničan nalog na Tviteru je do petka imao 1,4 miliona pratilaca.

Opozicioni lider Enrike Kapriles upitao je Madura zašto brine više o Tviteru nego o venecuelanskoj stopi inflacije koja je skoro 50 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Black Crowe

    3. novembar 2013 | 09:07

    Treba ga ukinuti skroz, ne samo u Latinskoj Americi. To je zlo!!!

  • русија

    3. novembar 2013 | 06:15

    браво

  • Mswe

    3. novembar 2013 | 09:02

    Mislim da ima pravo. Ceo se internet sveo na fb i tviter. Opasno oružje u rukama amera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA