NIŠ: Moleban za vojnike koji idu u Liban!

U kasarni "Knjaz Milan" u Nišu u vojničkoj crkvi Sveti Simon monah, jutros su održani liturgija i moleban za vojnike koji odlaze u mirovnu misiju UN u Liban

  • 3

U kasarni "Knjaz Milan" u Nišu u vojničkoj crkvi Sveti Simon monah, jutros su održani liturgija i moleban za vojnike koji odlaze u mirovnu misiju UN u Liban.

Liiturgiju je služio vladika niški Jovan uz sasluženje glavnog sveštenika u Vojsci Srbije kapetana Slađana Vlajića.

Liturgija i moleban organizovani su za 130 vojnika pešadijske čete koji će u utorak, 6. novembra, krenuti u Liban. Oni će učestvovati u mirovnoj operaciji "Unifil" u sastavu snaga UN.

Većina članova ove čete dolazi iz satava 31. pešadijskog bataljona iz Zaječara. Među srpskim "mirovnjacima" biće i 10 devojaka i u Libanu će biti angažovani u sastavu španskog kontingenta mirovnih snaga UN.

Pešadijska četa koja odlazi u Liban je prva velika formacija naše vojske koja odlazi u mirovnu misiju UN, posle 1967. godine kada su naši mirovnjaci učestvovali u operaciju UN pod nazivom "UNEF" na Sinaju.

U Libanu će naši mirovnjaci ostati šest meseci.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    3. novembar 2013 | 11:58

    Jel nama nije dosta BUDALAŠTINA koje smo proživljavali kroz vekove!!! Hoćemo li se naučiti već jednom!!! U bliskoj prošlosti smo imali te "nakaze" iz UN i koje kakvih "nakaza" iz sveta i pitam ja vas šta su to uradili pametno??? Čuvaj te naše ljude i gledaj te svoja posla!!! USE I U SVOJE KLJUSE!!!

  • Goran

    3. novembar 2013 | 11:04

    Budalastina

  • Stefan

    3. novembar 2013 | 11:22

    Srecno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA