MUKE PO POPISU: Da li u Bosni ima Bošnjaka?

Instrukcije popisivačima su jasne - kao odgovor na pitanje broj 24, koje tretira etničko/nacionalno izjašnjavanje, upisati odgovor popisanog, ma kakav on bio. A pošto je Musliman na popisnici Musliman, a ne Bošnjak, nijedan Musliman, a inače Bošnjak, nije konstitutivan

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika ДАШОНИ
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Bego

    05. novembar 2013 | 16:11

    Realnost...tipican odgovor covjeka koji nije nikad uzeo knjigu u ruke.Pa evo ako ti ja kazem npr.da vi Srbi imate vise zajednickog sa Turcima nego bilo jedan narod na Balkanu ti ces se opet pozivati na neke epske narodne.Ako ti ja kazem da je npr.23 .septembra 1396.g na Nikopolju danasnja Bugarska bila bitka izmedju Otomana sultana Bajazita i krscanske Evrope gdje je krscanska Evropa skoro porazila Otomane ali tu u pomoc pristizu braca Srbi na celu sa Stefanom Lazarevicem i nanose tezak poraz papinoj vojsci da se ista ne oporavi u narednih 300g.Ako ti ja kazem su bas Bosnjaci pod Husejnom Kapetanom Gradascevicem prvi podigli bunu protivTuraka pa kad je vas knez Milos ponudio Huseinu da posreduje u razgovoru njega i Carigrada, Husein kapetan Gradascevic uputio mu je pismo knezu Milosu: "Otpušteni robe! Budi sretan da možeš jesti ono malo hrane što imaš pred sobom; ja sam svoje činije već izvrnuo i ne trebam tvoga posredstva kod velikoga vezira. Baš za toga cara neću da znam kod koga se ti želiš za me zauzeti. Da te dočekam, gotov sam u svako doba i na svakom mjestu; moja je sablja sjekla prije nego je tvoja kovana.Sve ovo dokumentovano i nazalost jos ne odguslano u vasoj istoriji. Zato ti ssss i ostali guslari naveče legnete u krevet(turcizam), legnete na dušek (turcizam) pod glavu stavite jastuk (turcizam), pokrijete se jorganom (turcizam) , može i ćebe (turcizam) , ili ćete koristit deku (germanizam) .. Srbijanci koriste i turcizme koji se ne koriste u BiH - merdevine , pasulj, pirinač .. P.S. Dušek zovete dušek , jer ste do tada koristili slamarice ..Opet vam kazem da se probudite ,svi su vas lagali.Vi niste nebeski narod,Istorija se ne uci uz gusle !

  • ssss

    05. novembar 2013 | 15:28

    @bego. Nemoj me ti uciti istoriji ko boga te molim. Od knjiga si procitao kuran i mislis da si pokupio svu pamet svijeta. Ti ces mi reci kad je moj predak dosao na Romaniju. Sram te bilo, pametnije ti je zarovi se na tavan, nadji djedovu ikonu pa onda nesto pricaj.

  • Tutor

    05. novembar 2013 | 15:05

    Istina je da je Benjamin Kalaj izmislio neku bosansku naciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA