Srbija Balmeru: IT je naša šansa!

- Pred nama su velike mogućnosti i uzbuđeni smo jer možemo ove prednosti učiniti dostupnim kako ljudima, tako i privredi u Srbiji - poručio je generalni direktor Majkrosofta

  • 1

Informacione tehnologije predstavljaju veliki potencijal za razvoj privrede, a Vlada Srbije će tu šansu iskoristi pomoću najvećih svetskih IT kompanija.

Ovo je ocenjeno tokom sastanka predsednika vlade Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića sa generalnim direktorom kompanije Majkrosoft Stivom Balmerom.

Vlada Srbije označila je rast i razvoj IT sektora kao jedan od glavnih ekonomskih prioriteta, jer upravo ovaj sektor može biti podsticaj za ekonomski oporavak zemlje.

- Srbija poseduje ogroman potencijal u ovoj oblasti - rekao je premijer Dačić, a navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Generalni direktor Majkrosofta Stiv Balmer rekao je da je zadovoljan posetom Srbiji i razgovorima sa predstavnicima vlade, partnerima i klijentima.

- Naša kompanija je veoma posvećena omogućavanju kvalitetnog obavljanja različitih aktivnosti pomoću velikog broja uređaja i servisa koji su namenjeni stanovništvu i privredi iz celog sveta. Ta ista posvećenost se odnosi i na naše poslovanje u Srbiji gde sarađujemo sa lokalnim kompanijama, stvaramo nova partnerstva i razvijamo nove tehnologije u okviru Majkrosoft razvojnog centra, čija rešenja koriste milioni ljudi širom sveta. Pred nama su velike mogućnosti i uzbuđeni smo jer možemo ove prednosti učiniti dostupnim kako ljudima, tako i privredi u Srbiji - rekao je Balmer.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goksi

    5. novembar 2013 | 07:24

    Koji IT pa ovde nemate internet, dize se pdv na kompjutersku opremu a drzavni sluzbenici neznaju da primaju i salju mejlove, a oni koji su to savladali iste te mejlove stampaju da bi ih procitali. Ma ajte bre molim vas....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA