Završeno snimanje filma o Žarku Lauševiću (VIDEO)

Premijera filma o Žarku Lauševiću, čija je zadnja klapa pala u Centralnom zatvoru u Beogradu, zakazana je za 22. februar u Centru "Sava" sa početkom u 20.30 sati

  • 4

Poslednja klapa dokumentarno-igranog filma o Žarku Lauševiću naslovljenog jednostavno "Lauš" snimljena je u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Ostvarenje čiju režiju i scenario potpisuje Branka Bešević Gajić bavi se, između ostalog, pojavom višestranačkog sistema, nacionalizma, značajem predstave "Sveti Sava", ali i Lauševićevim životom pre i posle tragedije 1993, kada je nakon svađe u kafani u Podgorici u samoodbrani usmrtio dve i ranio jednu osobu, zbog čega je osuđen na 15 godina zatvora.

Kombinovanjem igranih i retoričnih delova, dobija se opšta slika o Lauševiću, s jedne strane kroz ljude koji govore o njemu, sa druge strane kroz glumce koji će dočarati njegovo stanje, a ti će se delovi montažno preplitati sa tekstovima iz knjige i naracijom.

Premijera je zakazana za 22. februar u Centru "Sava" sa početkom u 20.30 sati. Prva klapa je, podsećamo, pala ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a zadnja u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Lauševića tumači Andreja Maričić, kompozitor je Hadži Nenad Maričić, direktor fotografije Matija Munjiza Petrović, montažer Andreja Maričić, narator Bojan Krivokapić, a o Žarku, između ostalih, govore: Branislav Lečić, Slavko Štimac, Dragan Bjelogrlić, Irfan Mensur, Slobodan Ćustić, Petar Božović, Marko Baćović, Andreja Maričić, Miroslav Lekić, Ljiljana Blagojević, Svetislav Goncić, Toma Fila, Mihajlo Bakrač, Borka Pavićević, Jovan Ćirilov, Darko Bajić, Svetozar Cvetković i Olivera Ježina.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    4. novembar 2013 | 22:37

    ANYISRBIN!!! Koje procitao njegovu knjigu zna o cemu pricam... Toliko mrznje i zlobe prema Srbima nemaju cak ni Siptari i Hrvati... A vi samo snimajte filmove o njemu!!!

  • Miki TO

    4. novembar 2013 | 22:07

    Sto se u Srbiji toliko pise o njemu kad se on izjasnjava kao neSrbin i ubio je dva Srbina .

  • banjalucanin

    5. novembar 2013 | 11:19

    zarko je Srbin i ko god je procitao njegove 2 knjige mogao je iz njih uociti kako se covek ophodi prema tom osjecanju odnosno nacionalnoj pripadnosti,cini mi se da neki ljudi zele jos da ovaj covek pati,kao da nije dosta patnje i nesrece,u njegovom slucaju u oba smjera,sto on itekako istice u svojim knjigama,cime je pokazao da je covek,e zarko zarko neka te bog cuva i podari ti srece u ostatku zivota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA