Policajac iz Čačka podneo tužbu protiv sebe i kolega!

Nekadašnji saobraćajac Dejan Tadić, koji je pod suspenzijom, podneo je krivičnu prijavu protiv sebe, kolega i vrha policije u Čačku

  • 13

Dejan Tadić, nekadašnji saobraćajni policajac, podneo je čačanskom tužilaštvu krivične prijave protiv sebe, svojih kolega, ali i samog vrha čačanske policije.

Tadić, koji je već nekoliko meseci pod suspenzijom, na ovo se odlučio nakon što je saznao da će protiv njega tužilaštvo podići optužnicu, jer je nedavno pustio vozača sa 0,31 promilom alkohola u krvi, ne pišući mu prijavu.

Za dvadeset godina njegovog rada, takvih situacija bilo je mnogo, tvrdi Tadić, i dodaje da su se neki desili na insistiranje čelnika čačanske policije. Tužiocu je priložio mnoštvo dokaza o propustima njega i njegovih kolega, ali oni nisu bili dovoljni tužilaštvu, pa je njegova krivična prijava odbačena.

Tadić je zatim podneo dopunu krivične prijave koja se odnosi na „krivična dela koja su počinili čelni ljudi čačanske policije, privikavajući krivična dela svih službenika saobraćajne policije".

- Oni su me više puta primorali da napišem mnogo lažnih izveštaja za vrednosti na alkometru koja su očitana iznad 0,30 promila. Po tužiocu to, međutim, nije krivično delo, a jeste krivično delo kada pustim vozača sa 0,31 promilom samo uz opomenu - kaže Tadić, i dodaje da je u dopuni prijave naveo da postoje dokazi da je barem 50 izveštaja o alkotestiranju falsifikovano tokom 2011. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lubrikant

    4. novembar 2013 | 23:27

    jedan savestan... sad će da najebe zbog 0.01. Čuvajte ga novinari, izveštavajte redovno... inače će se okliznuti na bananu ili nestati u mraku!

  • Cia-Balkan

    4. novembar 2013 | 23:24

    Kao da tuzilastvo nezna kakva nam je policija... pa I oni su isti. Cast izuzecima ali steta sto ih je mnogo , mnogo malooo.

  • Ћирилица

    4. novembar 2013 | 23:25

    Браво мајсторе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA