Niš ostao bez avio-saobraćaja!

Sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, jedinog u Srbiji pored aerodroma u Beogradu, više nema redovnog avio-saobraćaja. Od poslednjih dana oktobra i početka primene novog zimskog reda letenja ukinute su sve dosadašnje linije

  • 17

Niš ostao bez avionskog saobraćaja! Sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, jedinog u Srbiji pored aerodroma u Beogradu, više nema redovnog avio-saobraćaja. Od poslednjih dana oktobra i početka primene novog zimskog reda letenja ukinute su sve dosadašnje linije.

Veze Niša i Podgorice sa više evropskih gradova poslednjih godina organizovala je crnogorska kompanija "Montenegro-erlajnz", ali niške vlasti zbog finansijskih problema nisu obnovile ugovor s podgoričkim prevoznikom, koji su potpisali još 2009. godine.

- Poslednji let bio je prošle subote kada je avion "Montenegro-erlajnza" doleteo u Niš i vratio se u Podgoricu - rekao je Dragan Bugarinović, direktor "Konstantina Velikog".

Pre toga Niš je bio povezan direktnim avio-vezama sa Rimom, Bečom, Frankfurtom, Londonom, Parizom i Moskvom. Avioni su polazili iz Niša u ranim jutarnjim satima, svraćali u Podgoricu i posle kraće pauze nastavljali dalje.

Među putnicima je bio najveći broj građana Srbije koji žive i rade u zemljama zapadne Evrope, ali i stranci koji rade u Nišu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Leskovcu, Zaječaru, Knjaževcu, Kruševcu i drugim gradovima ovog dela naše zemlje.

(Telegraf.rs /Izvor: Vestionline )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Student

    5. novembar 2013 | 10:59

    Zašto beograd nije dozvolio da Ryanair dođe u Niš? Kompanija je tražila Niš ali nečiji interes to nije dozvolio...

  • Jelena

    5. novembar 2013 | 10:55

    Sramota!!! Ima li ikoga u Nisu sposobnog da se bori za ovaj grad?!

  • Srbij radi beograd gradi

    5. novembar 2013 | 11:07

    Bitno da u beogradu funkcionise svaka institucija a niški aerodrom je potreban 80% dijaspori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA