MAFIALIKS: Sajt za objavljivanje mafijaških aktivnosti

Informacije objavljene na sajtu proći će mrežu zaštite identiteta korisnika i njegovog izvora, kao što su sudije, novinari ili policija, a da bi zaštitili sami sebe od akata odmazde, kreatori sajta čuvaće sopstveni identitet u tajnosti

  • 1

Grupa kompjuterskih eksperata pokrenula je novi sajt pod nazivom "mafialiks" s ciljem da podstaknu žrtve organizovanog kriminala i bivše mafijaše na obelodanjivanje informacija koje se odnose na aktivnost italijanske mafije, piše list "Republika".

Internet stranica će omogućiti ljudima da "anonimno obelodane aktivnosti mafije, štiteći one koji pružaju informaciju", piše "Republika", citirajući jednog od tvoraca sajta, prenela je agencija AFP.

Informacije objavljene na sajtu proći će mrežu zaštite identiteta korisnika i njegovog izvora, kao što su sudije, novinari ili policija, a da bi zaštitili sami sebe od akata odmazde, kreatori sajta sačuvaće sopstveni identitet u tajnosti.

- Ima nas manje od 10, sa porodicama. Sve što radimo u vezi sa "mafialiksom" radimo posle posla koristeći novac iz sopstvenih džepova - rekao je jedan od kreatora internet stranice.

Dnevnik "Republika" navodi da je stranica namenjena žrtvama poput vlasnika prodavnica i poslovnih ljudi koji su primorani da "plaćaju zaštitu", bivšim kriminalcima koji žele da pruže informacije o bivšim partnerima ili gazdama kao i građanima koji bi da ukažu na neotkrivenu "podlost" mafije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    5. novembar 2013 | 19:45

    Ovo treba kod nas da se uvede na nivou države, opština i javnih preduzeća.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA