SAD: Tetka Kim Džong Una dobila politički azil

 
  • 0

Ko En Sok, tetka severnokorejskog lidera, zatražila je politički azil u ambasadi SAD u Ženevi, nakon čega je podvrgnuta plastičnoj operaciji i uključena u program zaštite svedoka

Tetka severnokorejskog lidera Kima Džong Una dobila je politički azil u SAD, gde živi više od 10 godina, prenele su danas RIA Novosti. Kimova tetka po majčinoj liniji Ko En Sok je 1996. godine sa sestrićem krenula u Švajcarsku kako bi vodila brigu o njemu. Budući vođa Severne Koreje je u to vreme bio u Međunarodnoj školi u Bernu.

Dve godine kasnije, Ko En Sok je nestala i o njenoj sudbini se ništa nije znalo. Prema podacima do kojih je došao korejski list "Čunan ilbo", Ko En Sok i njen muž su zatražili politički azil u ambasadi SAD u Ženevi maja 1998. godine.

Odmah po dobijanju saglasnosti supružnici su prešli u Frankfurt, odakle su otputovali u SAD. Prema podacima tajne službe, njima su urađene plastične operacije i uključeni su u program zaštite svedoka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA