OGORČEN: Grk bacio novčiće na predstavnika MMF-a

Novac je pogodio automobil šefa misije MMF u Atini Pola Tomsena, pripadnika tročlanog tima koji procenjuje tempo grčkih reformi

  • 0

Policija je pritvorila jednog Grka jer je bacio punu šaku novčića na predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ispred zgrade Ministarstva finansija, javili su grčki mediji.

Novac je pogodio automobil šefa misije MMF-a u Atini Pola Tomsena, pripadnika tročlanog tima koji procenjuje tempo grčkih reformi, prenela je agencija AFP. Šefovi misija Evropske komisije, MMF-a i Evropske centralne banke započeli su novu rundu razgovora sa članovima grčke vlade.

Dva najveća grčka sindikata privatnog i javnog sektora, GSEE i ADEDY, pozvali su na 24-časovni štrajk koji bi trebalo da počne sutra u 11 sati. Štrajkom će biti obuhvaćene javne službe, bolnice, banke, škole, luke i lokalna vlada, prenela je grčka novinska agencija ANA.

Sindikati traže ponovno uspostavljanje zakona o radu i kolektivne ugovore o radu, obustavu poreza na imovinu, smanjenje poreza, donošenje mera za ublažavanje nezaposlenosti i obustavu privatizacije javnih agencija i preduzeća.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA