Krivična prijava protiv direktorke Specijalne bolnice "Sokobanja"

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, protiv direktorke Ljiljane Isaković, podneta je krivična prijava za delo zloupotrebe službenog položaja

  • 3

Policijski službenici u Sokobanji podneli su danas, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, krivičnu prijavu protiv direktorke Specijalne bolnice "Sokobanja" Ljiljane Isaković iz Trgovišta, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičena se tereti da je postupila suprotno odredbama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, navodi se u saopštenju PU Zaječar.

Kako prenosi RTS, pojedini radnici Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti u Sokobanji, na korupciju i razne nezakonite radnje ukazuju četiri godine, a dvadesetak njih dobilo je od Agencije za borbu protiv korupcije status uzbunjivača.

Direktorka Regionalnog centra "Mobing - Niš" Aleksandra Barton rekla je da su lekari specijalisti Mobing centru u Nišu podneli prijave za nepoštovanje Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potvrdilo je da je do sada protiv direktorke Specijalne bolnice policiji podneto 38 anonomnih i potpisanih krivičnih prijava i da se takođe protiv nje ne vodi istraga.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA