Ikea stiže u Staru Pazovu 2014!

- Imali smo veoma otvorene razgovore i tražili smo ili da grade ili da ustupe zemljište. Rešili smo sve te probleme. Trebalo bi sada da izvrše konverziju i očekujemo da sledeće godine počnu da grade - najavljuje predsednik opštine Stara Pazova

  • 4

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izjavio je u intervjuu za "Magazin Biznis" da bi najveći svetski prodavac nameštaja, švedska "Ikea", već naredne godine mogla da počne izgradnju objekta na teritoriji opštine Stara Pazova, i to u novoj centralnoj industrijskoj zoni koja se prostire na površini od 389 hektara

- Prednosti te zone su, pre svega, lokacija uz auto-put E75 i potpuna blizina Beograda, na samoj granici katastarskih opština Pazove i Zemuna. Upravo u toj zoni "Delez" gradi distributivni centar za ceo Balkan i oni su tu prvi investitori. Trebalo bi da 10-15 investitora može da se smesti na tom našem delu od 85 hektara - objašnjava Radinović.

On objašnjava da Ikea tu ima zemljište koje je kupljeno pre deset godina i da je oko te parcele imala dosta problema.

- Imali su probleme koje smo mi zatekli, da nisu raščistili odnose oko te zemlje, da su ih prethodni vlasnici tužili, nisu izvršili konverziju zemlje, u međuvremenu su se menjali zakoni... Imali smo sastanak sa njima, imali smo veoma otvorene razgovore i tražili smo ili da grade ili da ustupe zemljište. Rešili smo sve te probleme. Trebalo bi sada da izvrše konverziju i očekujemo da sledeće godine počnu da grade - najavljuje predsednik opštine Stara Pazova.

(Telegraf.rs / Izvor: Magazin Biznis, B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    5. novembar 2013 | 23:46

    Dzaba vam..nema narod više para.

  • Shone

    6. novembar 2013 | 08:44

    Ako budu razlike kao npr izmedju iste robe u Belgiji i Madjarskoj onda nista dobili nismo. Nije sve skoro pa za DZ kako ljudi misle. Pogledajte H&M i C&A,svi smo misli ekstra,jeftina a super roba. A ispade da jeste super,ali daleko od jeftine.

  • Zoroso

    6. novembar 2013 | 08:53

    Da nam je veci standard bili bi ovde jos 2010

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA