VUKČEVIĆ: Otvaramo nove predmete o ratnim zločinima

- Sa glavnim tužiocem Seržom Bramercom razgovarao sam i o saradnji u predmetima koji se nalaze u arhivi Haškog tužilaštva, od kojih je jedan slučaj "Štrpci" - kaže tužilac za ratne zločine

  • 3

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević najavio je da će Tužilaštvo otvoriti nove predmete o ratnim zločinima.

- Sa glavnim tužiocem Seržom Bramercom razgovarao sam i o saradnji u predmetima koji se nalaze u arhivi Haškog tužilaštva, od kojih je jedan slučaj "Štrpci" - rekao je Vukčević za "Danas".

Srpski oficiri za vezu u Tribunalu od 2009. godine, rekao je Vukčević, pretražuju bazu podataka, preko zajedničkog projekta EU-MKTJ "Nacionalni tužioci u poseti".

Vukčević je podsetio da su se u Hagu predstavnici srpskog tužilaštva sastali i sa zamenikom tužioca Rezidualnog mehanizma Hasana Dželou Bubakara, što je, kako je ocenio, ključni momenat u saradnji, jer ćemo na taj način osigurati podatke važne za naše predmete.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    6. novembar 2013 | 09:13

    Мало је осуђених Срба, дајте још неког. Али схватите да никада нећете умилостивити своје западне газде, па макар целу Србију стрпали у затвор. Како вам није јасно да се издаја не исплати и да је овај тзв "трибунал" инструмент западне пропаганде са искључивом улогом да амнестира НАТО зликовце, а сву кривицу заменом теза свали на Србе.

  • ssss

    6. novembar 2013 | 08:43

    Mogao bi ti malo s kolegama iz hrvatske saradjivati.

  • milovanović

    6. novembar 2013 | 10:58

    Dal ima u drugim narodima isto toliko izdajica???Ime ti govori da si i ti neki crnogorski potomak!!! crnogorci su nama od 2 svetskog rata došli glave!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA