Tanjug proslavio 70 godina postojanja

Rođendan ove agencije obeležen je i otvaranjem izložbe "Tanjug 70", koja kroz isto toliko fotografija svedoči o svakoj godini u proteklih sedam decenija

  • 0

Nacionalna novinska agencija Tanjug obeležila je 70 godina postojanja. Direktorka ove agencije Branka Đukić istakla je da su se tokom sedam decenija od osnivanja Tanjuga smenile dve epohe, promenile institucije, ideologije, država se podelila, svet se prekomponovao...

Ona je izjavila da je Tanjug danas pouzdan medijski partner i oslonac svima koji nešto znače na medijskoj sceni i biznisu u Srbiji i regionu, sa godišnjom produkcijom od 350.000 informacija, video-izveštaja i fotografija.

- Ovo jesu teška vremena, ali su i naša odgovornost i naša snaga još veći zbog svega što smo prošli. Ali nas, zapravo, samo budućnost zanima. Gugl svedoči o prosečno milion objavljivanja Tanjugovih informacija za godinu dana - poručila je Đukić, i dodala da je tokom sedam decenija Tanjug nastojao, i uglavnom uspevao, da bude verodostojni tumač duha vremena.

Povodom rođendana ove agencije otvorena je i izložba "Tanjug 70" koja kroz isto toliko fotografija svedoči o svakoj godini u proteklih sedam decenija. Nju je sinoć otvorio predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, koji je podsetio da je Tanjug nastao kako bi svet saznao o antifašističkoj borbi na tlu Jugoslavije i napravio revoluciju u razvoju društvenog komuniciranja.

Obeležavanju Tanjugovog 70. rođendana prisustvovali su ministri Vlade Srbije Saša Radulović, Rasim Ljajić, Aleksandar Anitć, Slavica Đukić Dejanović, Dragan Glamočić i Nebojsa Rodić, kao i brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA