POŽAREVAC: Najtraženiji stolari, konobari i magacioneri

Na današnjem Sajmu zapošljavanja učestvovala 24 poslodavca, koji su ponudili 67 radnih mesta, mahom za treći i četvrti stepen stručne spreme

  • 1

U Požarevcu je danas održan Sajam zapošljavanja, uz učešće 24 poslodavca, koji su ponudili 67 slobodnih radnih mesta. Poslodavce nisu zanimali oni sa fakultetskom diplomom, već su najviše tražili stolare, konobare, magacionere, recepcionare, rukovaoce poljoprivrednom mehanizacijom, komercijaliste i servisere računara.

 

O velikom interesovanju za ovu berzu poslova svedoči podatak da je sajam posetilo oko 600 nezaposlenih, i mlađe i starije generacije. Među njima je bio i Dragan Zdravković, koji se nada da će baš na ovom sajmu uspeti da obezbedi radno mesto.

 

- Po zanimanju sam automehaničar i ovde sam razgovarao sa trojicom poslodavaca, kojima je potreban radnik baš mog profila. Ne znam šta će na kraju biti, ali nadam se najboljem – optimističan je Dragan.

 

 

Jedna od onih koji su na ovom sajmu iskazali potrebu za novim radnicima bila je i kompanija "Total profil" iz Salakovca kod Malog Crnića, koja je zastupnik poznate firme "Roplasto" iz Nemačke.

 

- Oglasili smo potrebu za komercijalistom koji bi održavao postojeću i formirao novu mrežu klijenata. Interesovanje je veliko i već smo u prvih pola sata Sajma razgovarali sa desetak ljudi, koji poseduju i znanje i iskustvo - kaže Milena Jović, predstavnica firme "Total profil".

 

Slična situacija bila je i na prethodnom Sajmu zapošljavanja, koji je u Požarevcu održan u aprilu. Tada su 23 poslodavca nudila 138 radnih mesta, takođe najviše za one sa zanatom ili sa završenom srednjom školom. Pošto se mahom radilo o privatnim firmama, uslužnih delatnosti, nezaposleni sa fakultetom nisu im bili ciljna grupa. Na području Požarevca i Kostolca trenutno je nezaposleno oko 6.700 lica, među kojima na posao najviše čekaju mladi od 25 do 29 godina starosti.

 

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA