KRUŠEVAC: Peticija protiv krađe beba!

Punktovi za potpisivanje peticije biće postavljeni do petka, u periodu između 13 i 16 časova ispred Doma sindikata i na ulazu u Novu pijacu u Kruševcu

  • 3

Građani Kruševca će u okviru kapmanje "Da više nikada ni jedna beba ne nestane" udruženja “Roditelji nestalih beba Srbije” biti u prilici da do petka potpišu peticiju namenjenu donošenju zakona o nestalim bebama.

Punktovi na kojima će se prikupljati potpisi biće postavljeni u Domu sindikata u centru grada i na ulazu na Novu pijacu od 13 do 16 časova.

- Građani Kruševca treba da znaju da je Kruševac najosakaćeniji grad kada je u pitanju nestajanje novorođenčadi - rekao je predsednik udruženja Vladimir Čičarević, i dodao da će ovaj grad biti prvi na koji "će se udariti na osnovu prikupljenih dokaza jer je on najslabija karika".

Za dve nedelje u Kruševcu će biti otvoreno udruženje "Roditelji nestalih beba rasinskog okruga" koje će delovati kao podrška oštećenim porodicama žrtava bebi-trafikinga u Kruševcu i okolnim mestima.

Cilj akcije je da se prikupi 30.000 potpisa, koliko je potrebno da bi se steklo ustavno pravo da se Skupštini RS priloži predlog zakona o ukradenim bebama.

Ukoliko Udruženju “Roditelji nestalih beba” pođe za rukom da Zakon o ukradenim bebama bude donet, Srbija će biti prva zemlja s ovim zakonom. Time ćemo dobiti ne samo potpuni uvid u bolničku dokumentaciju porodilišta, već i istragu i procesuiranje svih osumnjičenih lekara i bolničkog osoblja. Takođe, ovim zakonom će biti zaštićene sve eventualne buduće žrtve.

Za poslednjih 40 godina, u Srbiji je ukradeno preko 10.000 beba, ukazuju iz ovog udruženja.

(M. B.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud zbunjenog

    6. novembar 2013 | 18:47

    Kakva udruženja, kakve peticije??? Ovakva zlodela bi trebalo da imaju sudski epilog i debele zatvorske kazne.Da li je nužno da imamo zakon koji na 50 stranica brani kradju beba? Nenormalni

  • ap0calypto

    6. novembar 2013 | 20:28

    peticija? metak u glavu !

  • alenka

    7. novembar 2013 | 08:30

    kakva bre peticija, revolucija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA