Amerikanci prisluškuju iz ambasade u Zagrebu?

Jedinica koja se koristi za špijuniranje i prikupljanje podataka često se nalazi na krovovima američkih ambasada širom Evrope i sveta

  • 0

U ambasadi SAD u Zagrebu krije se špijunska baza koju koriste CIA i NSA, objavio je hrvatski portal Index, pozivajući se na britanski dnevnik Independent.

Slične se baze nalaze u ambasadama u Atini, Bakuu, Budimpešti, Frankfurtu, Ženevi, Kijevu, Madridu, Milanu, Moskvi, Parizu, Pragu, Prištini, Rimu, Sarajevu, Tbilisiju, Tirani i Beču, objavio je britanski dnevnik, pozivajući se na dokumente zviždača Edvarda Snoudena.

Jedinica koja se koristi za špijuniranje i prikupljanje podataka često se nalazi na krovovima američkih ambasada, piše Independent, ilustrujući ovu tvrdnju snimkom iz vazduha američke ambasade u Madridu na čijem krovu je vidljiv misteriozni beli objekat.

Podaci prikupljeni na ovaj način šalju se direktno u zajednički centar agencija CIA i NSA u Mrilendu, gde ih analiziraju američki špijuni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA