STRAVA U KRAGUJEVCU: S motornom testerom uleteo među radnike!

Dragan A. (39) iz sela Drača kod Kragujevca pokušao je danas oko podne motornom testerom da "razbije" blokadu puta koju su postavili radnici "Autosaobraćaja"

  • 5

Šumadinac Dragan A. (39) iz sela Drača kod Kragujevca pokušao je danas oko podne motornom testerom da "razbije" blokadu puta koju su postavili radnici "Autosaobraćaja". On je sa uključenom testerom u rukama, kao u horor filmu, uleteo među radnike, odsekao gredu kojom su blokirali ulicu, pa mirno rekao da mora hitno u bolnicu. Tamo mu je konstatovan visok šećer u krvi i pritisak.

On nije danas imao strpljenja da vozi zaobilaznim ulicama i kilometrima i "uzalud" troši benzin zbog blokade radnika "Autosaobraćaja" koja traje već dve nedelje. Na mesto blokade, u naselju Gršnica, danas oko podneva Dragan A. je stigao iz pravca naselja Male Pčelice.

- U rukama mu je bila upaljena motorna testera. Iza njega, kao pratnja, kretao se golf dvojka. Taj čovek došao je među nas do blokade i testerom presekao drvenu gredu kojom smo zagradili put. Bili smo u šoku, žene su počele da vrište. Taj čovek je onda mirno seo u "golf" koji ga je pratio rekavši da je to učinio jer je bolestan i mora odmah u bolnicu. Tada smo mi stali pred auto i sprečili ga da prođe, kaže jedan od prestravljenih radnika u blokadi - ispričao je jedan od radnika.

Ivan Luković iz Slobodnog sindikata koji ovu blokadu podržava kaže da za takvu divljačku reakciju nije bilo povoda.

- Sva vozila u kojima je bilo bolesnih propustili smo, Hitnu pomoć, kućnu negu. Nismo ni mi naivni, ovo je bila provokacija, onaj ko je našu firmu doveo do propasti sada je hteo da isprovocira incident, opštu tuču, ali nisu uspeli - kaže Luković.

Dragan A. ipak nije zdrav stigao lekaru. Njemu je po prijemu u Hitnu pomoć konstatovan visok krvni pritisak i povišen šećer u krvi što zajedno znače kolaps organizma.

Ključalu atmosferu na radničkoj blokadi smirila je policija, sprečivši sukob u najavi. Onda su pozvali Hitnu pomoć koja je Dragana A. prevezla u Klinički centar.

Protiv Dragana A. biće podneta prekršajna prijava zbog sumnje da je izvršio prekršaj- nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje.

Radnici Autosaobraćaja blokadu puta i pruge u naselju Grošnica postavili su zbog devet zaostalih primanja, obećanog socijalnog programa i da bi ukazali na ciljno uništavanje firme.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nis

    6. novembar 2013 | 17:26

    Upravu je covek.on se biri za sebe.a da nisu tu nebi ni vristale zenturace

  • Goran

    6. novembar 2013 | 19:34

    Svakoga dana prolazim tim putem.To je strasno verujte.Razumem te ljude i znam da im nije lako,ali da drze ceo grad u blokadi e to ne mogu da razumem.Blokirajte ulaz u opstinu a pustite ljude da normalno cirkulisu

  • Milan

    6. novembar 2013 | 20:09

    Svaka mu čast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA