MINUT PRE ATENTATA: Pogledajte do sada neviđen snimak Kenedija! (VIDEO)

Andre Leče, kancelarijski službenik, napravio je poslednji snimak predsednika Kenedija koji je njegov sin neuspešno tražio godinama, sve dok ga nije ugledao u sefu, u staroj Kodak kutiji

  • 4

Samo minut pre atentana na Džona F. Kenedija napravljen je kratki simak koji nikad niko nije video, sve do ove godine. Na snimku se vidi kako predsednik izgleda veoma opušteno u svom automobilu, vozeći se kroz prepune ulice Dalasa.

Autor i vlasnik ovog snimka je kancelarijski službenik Andre Leč, koji tek što je kupio svoju kameru i pomislio da je predsednikova poseta prava prilika da je isproba. Gospodin Leč je preminuo 1987. godine, a njegov sin Pol je naišao na snimak tek ove godine, kada je u očevom sefu ugledao žutu Kodak kutiju sa natpisom "Kenedi".

Snimak je nastao neposredno pre 12:30, na mestu koje je nekoliko blokova udaljeno od mesta zločina, pa se pretpostavlja da se atentat desio nekoliko trenutaka kasnije. Lečov sin je izjavio da je znao za očev snimak i da je uzalud pretražio celu kuću ne bi li ga našao, ali mu to nije pošlo za rukom, sve do sada.

Ovog meseca će se obeležiti 50 godina Kenedijeve smrti, što posebno opterećuje udovicu Li Harvi Osvalda, koja se bori sa neizlečivom bolešću i koja se ceo život krila od medija. Marina Osvald (72) je za poslednjih 25 godina uslikana samo jednom, i to prošle nedelje. Njeno poslednje pojavljivanje u medijima bio je intervju u kome tvrdi da je njen suprug nepravedno optužen, u šta i danas veruje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA