POLICAJAC KOJI JE TUŽIO SEBE: Zašto sam suspendovan?

Tužbu suspendovanog policajca Dejana Tadića koju je podneo sam protiv sebe, tužilaštvo u Čačku je odbilo. Uprkos tome, Tadiću nije jasno zašto ne može da odgovara za sva nego samo za jedno krivično delo

  • 6

Suspendovani saobraćajni policajac iz Čačka Dejan Tadić čija je tužba koju je podneo sam protiv sebe odbijena, istakao je da će tražiti da ga primi ministar pravde Nikola Selaković.

Tadiću nije jasno zašto za jedno krivično delo koje je počinio mora da odgovara, ali neće odgovarati u slučaju mnogih drugih dela koja je optužbom protiv sebe priznao.

Dejan Tadić koji je već osam meseci suspendovan, ističe da je sve počelo kada je pre dve godine napisao kaznu za nepropisno parkiranu policijsku maricu. Nekoliko meseci posle tog događaja on je suspendovan i protiv njega se vodi sudski postupak zbog toga što nije kaznio vozača koji je imao 0,31 promila alkohola u krvi već ga je samo opomenuo.

Rezigniran, Tadić je podneo krivičnu prijavu sam protiv sebe za više krivičnih dela koja smatra da je na taj način počinio. Takođe, podneo je i krivičnu prijavu protiv svojih kolega, nikoga ne imenujući ponaosob, a koje se odnose na hiljade istih i sličnih prekršaja. Tužilac je njegove prijave odbio da procesuira jer "nema elemenata krivičnog dela".

- Ako sam tada učinio krivično delo, ja onda hoću da odgovaram za sve. Samo bih hteo da mi neko objasni zašto tužilaštvo ne želi da me procesuira u slučaju drugih krivičnih dela, već samo u ovom jednom slučaju. Danas su moje kolege pred sudom svedočile da su i oni sami mnogo puta pustili vozače sa 0,31 promila alkohola uz opomenu. Mislim da je u ovom mom slučaju nešto drugo posredi - kaže Tadić.

Kako ističe Tadić, on je u saobraćajnoj policiji zaposlen 20 godina i do sada nikada nije bilo prigovora na njegov rad. Zbog krivičnog dela koje mu se pripisuje smenjen je i načelnik Saobraćajne policije Dragoslav Krdžić. Ovaj postupak nagnao je nekoliko saobraćajnih policajaca da u februaru ove godine stupe u štrajk glađu koji je okončan nakon tri dana.

Povodom ovog slučaja oglasila se i sindikalna grupa policijske uprave Čačak koja je istakla da se postavlja pitanje zbog čega Dejan Tadić ranije nije izneo svoja saznanja o nezakonitim postupcima i prijavio one koji su ih počinili.

- Ovakav pokušaj našeg kolege Tadića je nekorektan i pokušaj da se diskredituju policijski službenici koji svoj posao obavljaju profesionalno i zakonito, rukovodeći se samo interesima bezbednosti građana - navodi se u saopštenju sinidkalne grupe policijske uprave Čačak, i dodaje da ne žele da brane ili da sude bilo kome, već da je njihova namera da stanu u odbranu profesije, časti i ugleda službe.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Del-boy

    7. novembar 2013 | 14:51

    čim više nema fraj viskija,marlboroa,ručkova i para u dozvolama poješće se sami medju sobom!

  • Ironija

    7. novembar 2013 | 14:57

    Nekako mi na pamet pade ona.."ko izda pi..da" ili recimo "Sa kim si takav si" ili još bolja "ko drugom jamu kopa sam u nju pada".Čovek nemože da bude ni zaštićeni svedok...Cirkus

  • Kojot

    7. novembar 2013 | 15:08

    EU metode da se spreci da policajci konacno postanu ljudi i ne samo pljackaju ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA