VEROVALI ILI NE: Švercovao usoljena crevca za restorane u rezervoaru!

Na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno je 37 kilograma usoljenih creva za pravljenje kobasica, u automobilu marke Mercedes E 290 TD. Robu nije pratila nikakva dokumentacija o sanitarnoj ispravnosti, pa je o zapleni obavešten i dežurni veterinarski inspektor

  • 2

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 37 kilograma usoljenih ovčijih creva u Srbiju.

Hranu je pokušao da prokrijumčari srpski državljanin koji je putovao iz Bugarske u Srbiju automobilom marke „Mercedes E 290 TD". Creva su bila sakrivena u rezervoaru za gorivo koji je bio specijano pregrađen u svrhu krijumčarenja. Carinici su robu otkrili nakon što su skinuli zadnja sedišta automobila.

Pretpostavlja se da je namera krijumčara bila da creva proda lokalnim restoranima. S obzirom da robu nije pratila nikakva dokumentacija o sanitarnoj ispravnosti, o zapleni je obavešten i dežurni veterinarski inspektor.

Protiv putnika pokrenut je prekršajni postupak, dok je meso preuzela veterinarska inspekcija i naložila njeno uništenje.

U ovom slučaju je podneta i krivična prijava, jer je reč o hrani koja nije prošla nikakvu kontrolu zbog čega je moglo biti ugroženo zdravlje građana, kao i činjenice da je vozilo bilo prepravljeno za potrebe krijumčarenja.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA