Kupili devojčicu za 290.000 dinara za sina invalida!

Bračni par iz BiH osuđen je u Austriji na po pet godina zatvora, nakon što su kupili 13-godišnjakinju da bude supruga njihovom 17-godišnjem sinu invalidu

  • 3

Roditelji 17-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine osuđeni su u Austriji zbog kupovine 13-godišnjakinje za svog sina invalida. Devojčica je trebalo da mu bude supruga.

Siromašna majka prodala je ćerku za oko 290.000 dinara i ugovorila brak sa roditeljima mladića.

Ovaj par je na sudu u gradu Korneuburgu osuđen na po pet godina zatvora, zbog podržavanja seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba.

Oni već 26 godina žive u Austriji. Sin je živeo sa maloletnom suprugom u Ganserndorfu, u blizini Beča, ali se ona zbog trudnoće vratila svojoj kući kako bi se porodila.

Roditelji su se na sudu izjasnili kao Romi, ali i da nisu znali da krše zakon. Izjasnili su kao krivi na optužnicu i uložili žalbu na presudu.

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    7. novembar 2013 | 09:47

    To je tradicija kod roma, onih koji se pridrzavaju starinskih obicaja. Ja sam radio u zatvoru, bio je rom koji je osudjen za isto delo. On covek nije ni svetan za sta je osudjen, coveka od koga je kupio snajku oslovljava kao prijatelja sa kojim je zejedno u zatvoru, dok mladenci nastavljaju normalno da zive u braku. To je jednostavno sukob modernog zakona i tradicije jednog naroda...

  • conte

    7. novembar 2013 | 11:00

    I koji moroni lupaju minuse coveku koji lepo objasni sta je tradicija nod nekog?

  • Slava

    7. novembar 2013 | 00:22

    Nije skupa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA