Al Kaida preuzela odgovornost za ubistvo francuskih novinara

- Ova operacija bila je odgovor na zločine koje je Francuska počinila nad Malijcima i na delovanje afričkih i međunarodnih snaga protiv muslimana iz Azavada - saopštila je grupa "Al Kaida u islamskom Magrebu"

  • 2

Ogranak Al-kaide za severnu i zapadnu Afriku preuzeo je odgovornost za ubistvo dvoje francuskih novinara u pustinji punoj pobunjenika u Maliju, piše u saopštenju koje je objavila novinska agencija u susednoj Mauritaniji.

Novinare Žislen Dipon (57) i Kloda Verlona (58) kidnapovale su i ubile, kako su to francuski zvaničnici naveli, "terorističke grupe" nakon što su u subotu intervjuisali portparola tuareških separatista u severoistočnom gradu Kidal, žarištu sukoba, preneo je AFP.

- Ova operacija bila je odgovor na zločine koje je Francuska počinila nad Malijcima i na delovanje afričkih i međunarodnih snaga protiv muslimana iz Azavada - saopštila je grupa "Al Kaida u islamskom Magrebu".

Dva novinara su ubijena u ime "duga" francuskog naroda i predsednika Fransoa Olanda, "kao odgovor na njihov novi krstaški rat", ističe se u saopštenju ogranka Al Kaide koje je objavila agencija Saharski mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA