Fotografija koja vraća veru u čovečanstvo (FOTO)

Dok je putovao podzemnom železnicom, Oskar Tejli, ortodoksni Jevrejin, pomogao je nepoznatom Afroamerikancu da se odmori, kada mu je zaspao na ramenu

  • 42

Oskar Tejl (65), ortodoksni Jevrejin, putovao je podzemnom železnicom u Bruklinu kad je nepoznati Afroamerikanac zaspao na njegovom ramenu. U tom položaju je ostao više od pola sata.

 

- Imao je naporan dan, pustite ga da spava. Svi smo se nekad našli u njegovoj situaciji - odgovorio je putniku koji ga je pitao da li želi da mu pomogne i neznanca pomeri sa ramena.

 

Ovaj prizor je uslikao jedan od putnika, a fotografija je zatim krenula na put oko sveta po društvenim mrežama. Na Fejsbuku je sakupila više od 1,3 miliona lajkova, a ništa manje nije popularna i na ostalim mrežama.

 

 

Kada ga je sestra nazvala i rekla mu da je veoma ponosna na njega, bio je začuđen pažnjom koju je okolina pridavala ovom događaju. Uskoro su usledili pozivi od prijatelja, pa čak i od rodbine koja živi u Izraelu.

 

- Samo sam ostao miran kako bi on mogao da spava - rekao je on, i našalio se da to uopšte nije bilo lako jer je taj čovek bio "neverovatno težak".

 

Na raznim internet stranama mnogi su komentarisali da na fotografiji "ne vide Jevrejina i crnca, već dva čoveka", dok je jedan korisnik na Fejsbuku prokomentarisao da "još uvek postoji nada za čovečanstvo" i tim komentarom sakupio više od 13.500 lajkova.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrates

    7. novembar 2013 | 21:27

    Pravi covek, svaka cast velikiiiiii respekt.

  • Mily Vanily

    7. novembar 2013 | 21:56

    ali kad procitam komentar kao sto je zoricin onda zaista NEMA NADE ZA COVECANSTVO

  • Бајкер

    7. novembar 2013 | 22:07

    Зорице,да је црнац лего' на тебе,јел би му рекла "свака част"? :-*

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA