ILIĆ: Zeleno svetlo za Južni tok

Ministar građevine Velimir Ilić najavio je da će sledeće nedelje to ministarstvo izdati lokacijsku dozvolu za gasovod "Južni tok". Radovi bi mogli da počnu između 20. novembra i 20. decembra

  • 2

Ministar Velimir Ilić, najavio je da će Ministarstvo građevinarstva izdati lokacijsku dozvolu za gasovod "Južni tok", najverovatnije sledeće nedelje, čeka se samo da Vlada Srbije usvoji izmene prostornog plana za ovaj infrastrukturni projekat.

Ministar kaže da će u zavisnosti od obaveza predsednika Srbije i Rusije, čije se prisustvo očekuje na otvaranju gradilišta, radovi mogli da počnu između 20. novembra i 20. decembra, i obećava da će i građevinska dozvola biti izdata u najkraćem roku.

- "Južni tok" je trenutno najveća investicija i sve što je u nadležnosti Ministarstva koje vodim odrađeno je na vreme. U poslednjih godinu dana nijedan projekat nije čekao zbog nas. Naprotiv, sve dozvole za koje smo nadležni izdate su najkasnije u roku do 30 dana - tvrdi Ilić.

Samo za velike infrastrukturne objekte dozvole izdaje Ministarstvo, dok su za sve ostale nadležne lokalne samouprave, objašnjava on.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    8. novembar 2013 | 02:20

    I vi cekali zadnje minute da izdate dozvolu. Znao sam ja da vi ne radite nista ali da ste ovakvi neradnici nisam znao

  • Bogoje

    8. novembar 2013 | 01:24

    A ministarka bivsi Dinkicev kadar,rado bi se ti ovde zrtvovao da je ubedis jeli?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA