NS: Upadaju u šaht da bi od grada naplatili odštetu!

Porodici s novosadskog naselja Klisa "upadanje" tri člana familije u isti slivnik u kratkom roku donelo je “zaradu” od 300.000 dinara. Novosadsko JKP "Vodovod i kanalizacija" muku muči da prepozna lažne tužbe

  • 2

Novosadsko JKP "Vodovod i kanalizacija" trudi se da od ukupno 226 tužbi koje se vode protiv njega izbegne lažne, a koje se tiču upadanja u šaht i slivnike za kanalizaciju.

Jedan od primera kako Novosađani "zarađuju" na račun ovog preduzeća izgleda ovako: u šaht je navodno prvo upala maloletna devojčica, a zatim je u isti šaht upao i njen, takođe maloletni, brat. Na kraju, ista stvar se dogodila i njihovoj babi, sa kojom stanuju na istoj adresi. Sve troje su, naravno, tužili grad i dobili sudski spor, kao i ukupnu odštetu od oko 300.000 dinara.

- Ukupno imamo 226 tužbi za naknadu štete, materijalne i nematerijalne, a svaka je vezana za upadanje u šahtove i slivnike za kanalizaciju. U ovom momentu, kad bismo izgubili sve sporove, platili bismo oko 70 miliona dinara i to bez zatezne zakonske kamate i sudskih troškova - kažu u “Vodovodu”, gde ističu da su do sada na tužbe već isplatili više od četiri miliona dinara.

Mada su u većini slučajeva zaista u pitanju nesreće, činjenica je da su pojedinci uvideli da na ovaj način mogu da zarade.

- Tužbe ovakve prirode se dobijaju u više od 90 odsto slučajeva, tako da je novac za odštetu praktično zagarantovan - kaže “poznavalac prilika”, koji je i sam na ovaj način naplatio odštetu od grada.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA