Ukinuta presuda za otmicu mladića koji nikad nije pronađen!

Četvorici osumnjičenih za otmicu Ivana Pavlovića 30. januara 2010. godine Apelacioni sud ukinuo je presudu. Njima će ponovo suditi Viši sud u Beogradu. Sudbina otetog nikada nije otkrivena

  • 0

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom su četvorica osumnjičenih za otmicu Ivana Pavlovića 30. januara 2010. godine bila osuđena na kazne od 12 do 15 godina zatvora, i naložio Višem sudu u Beogradu da im ponovo sudi.

Neobično je da sudbina otetog Pavlovića nikada nije otkrivena niti je on pronađen, ali kako nisu pronađeni dokazi da je ubijen, četvorica optuženih odgovaraće ponovo za otmicu. Presudom koja je ukinuta, Saša Cotrić bio je osuđen na kaznu od 15 godina, Dejan Vasiljević i Vladimir Petrov na po 13, a Ivan Mihajlović na 12 godina zatvora.

Njima se stavlja na teret da su Pavlovića, koji je imao firmu za video-nadzor, toga dana namamili da dođe u kuću u Mirijevu kako bi navodno postavio kamere.

"On je, ne sluteći ništa, došao sa električarom do kuće ispred koje ih je dočekao Cotrić. Pavlović i njegov kolega razdvojeni su odmah pošto su ušli. Električara su nekoliko sati kasnije izbacili na Košutnjaku, a Pavloviću se tada izgubio svaki trag", navodi se u optužnici.

Šta se dogodilo sa otetim, nije poznato, ali je navodno Cotrić, koji je sutradan otputovao u Švajcarsku, Mihajloviću pred odlazak na aerodrom rekao "da je napravio problem sa Pavlovićem" i poslao ga u kuću u Mirijevu da pomogne Vasiljeviću i Petrovu da prikriju tragove krivičnog dela.

- Pre otmice, Mihajlović je sa Cotrićem otišao na buvljak gde su kupili čekić, crne kese za đubre, grejalicu, rukavice i to odneli u kuću u kojoj je poslednji put viđen Pavlović - navodi se u spisima predmeta.

U toj kući navodno su pronađeni tragovi krvi, ali to nije bilo dovoljno da se on proglasi mrtvim.

Kao motiv zločina koji je do danas ostao nerešen, porodica je pominjala nerazjašnjene odnose između Ivana i porodice njegove bivše devojke M. Z.. Posle razlaza sa njom, nestali je navodno počeo da se zabavlja sa njenom sestrom T. Z.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA