EPISKOP TEODOSIJE : Sačuvajmo narod na KiM

Episkop raško-prizrenski Teodosije naglasio je da smo dužni da opstanemo u Mitrovici, na severu Kosova i južno od Mitrovice, jer samo tako "ako budemo opstali kao Srbi i budemo sačuvali sve ono što je vredno u rodu našem, biće nade za neka bolja vremena i ima nade da će Kosovo biti srpsko"

  • 2

Episkop raško-prizrenski Teodosije, obraćajući se građanima Kosovske Mitrovice na Trgu Šumadija, rekao je da smo nakon 14 godina od prestanka sukoba u pokrajini dužni da sačuvamo narod i svoje prisustvo na Kosovu i Metohiji.

Teodosije je povodom Mitrovdana istakao da sve ono što je lično, pa bio to i ponos, treba da stavimo u službu našeg naroda, naših svetinja i našeg održivog opstanka na Kosovu i Metohiji.

Teodosije je naglasio da smo dužni da opstanmemo u Mitrovici, na severu Kosova i južno od Mitrovice, jer samo tako "ako budemo opstali kao Srbi i budemo sačuvali sve ono što je vredno u rodu našem, biće nade za neka bolja vremena i ima nade da će Kosovo biti srpsko".

Episkop je govorio o značaju današnjeg praznika i životu Setog Dimitrija Solunskog, a prethodno je jutros u prepunoj crkvi Svetog Dimitrija služio svetu arhijerejsku liturgiju povodom Mitrovdana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA