POŽAREVAC: Vozačima 15 dana zatvora zbog mortus pijanstva

Dvojica Požarevljana i jedan državljanin BiH isključeni su iz sobraćaja jer su imali od 2,25 do 2,54 promila alkohola u krvi, što se kvalifikuje kao "potpuno pijanstvo"

  • 1

U poslednjoj policijskoj kontroli u Požarevcu, iz saobraćaja je isključeno devet vozača, jer su vozila pod dejstvom alkohola iznad 0,3 promila alkohola u krvi. Trojica među njima bila su u "potpunom pijanstvu", jer su u krvi imala preko dva promila alkohola.

Među njima prednjačio je Goran M. iz Požarevca, kome je izmereno 2,54 promila. Njegov sugrađanin Kajin A. vozio je sa 2,43 promila, a Dragan M, državljanin Bosne i Hercegovine, sa 2,25 promila alkohola u krvi.

Za stanje potpunog pijanstva, prema našem Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, sleduju 15 dana zatvora, 14 kaznenih poena i zadržavanje u policiji na 12 sati, radi trežnjenja.

Osim alkoholisanih vozača, u istoj akciji saobraćajna policija zbog prebrze vožnje kaznila je 286 vozača. U kontrolama sprovedenim tokom oktobra meseca, u brzoj vožnji uhvaćeno je 1.246, a u septembru 1.360 vozača.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA