FILIPINI: Prva beba rođena u ruševinama posle tajfuna (FOTO)

Kad je počeo nalet tajfuna i kada je grad poplavljen, mlada majka je bila u centru za evakuaciju i morala je da prepliva do skloništa na aerodromu, gde je rodila Beu

  • 0

Posle katastrofalnog naleta tajfuna i prvih procena o 10.000 mrtvih, iz Filipina je stigla jedna dobra vest: na aerodromu u Taklobanu 21-godišnja Emili Ortega rodila je zdravu devojčicu.

Kako je preneo AFP, Emili se porodila jutros, u očuvanom delu aerodromske zgrade koja je pretvorena u ambulantu.

Rođenje devojčice, koja se zove Bea Džoj Sagales, dočekano je aplauzom.

Kad je počeo nalet tajfuna, grad je bio poplavljen, mlada majka je bila u centru za evakuaciju i morala je da prepliva do skloništa na aerodromu.

Tajfun je pogodio provinciju Lejte, praktično "progutavši" priobalne gradove i, prema procenama zvaničnika, 70-80 odsto te oblasti je uništeno.

Supertajfun Haijan, praćen izuzetno snažnim vetrovima koji skidaju krovove i visokim talasima koji nose trošne kuće, pogodio je najpre priobalna naselja na centralnom ostrvu Samar, oko 600 kilometara jugoistočno od Manile, uz maksimalnu brzinu vetra od 315 kilometara na sat.

Više od 125.000 ljudi je bilo evakuisano iz najugroženijih oblasti pred udar tajfuna, saopštio je nacionalni savet za upravljanje katastrofama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA