BOLNIČARKA KOJA GA JE REANIMIRALA: Kenedija je ubio misteriozni metak!

Filis Hol, medicinska sestra koja je prilikom reanimacije držala u svojim rukama glavu bivšeg američkog predsednika, videla je metak koji je kasnije uklonjen i nikada se nije pojavio među dokazima

  • 8

Filis Hol (78), medicinska sestra iz Dalasa koja je učestvovala u reanimaciji Džona F. Kenedija, kad je nakon atentata 22. novembra 1963. dovezen u bolnicu, tvrdi da je u operacionoj sali primetila misteriozni metak u glavi nekadašnjeg američkog predsednika.

 

Mlada medicinska sestra, tada dvadesetosmogodišnjakinja, sasvim slučajno se našla među medicinskim osobljem koje je pokušavalo da spase Kenedija. Prilikom posete svojoj koleginici zatekla se na odeljenju na kome inače nije radila, u trenutku kada je predsednikov tim panično uleteo u bolnicu. Tom prilikom je jedan od agenata doslovno uvukao Hol u operacionu salu.

 

 

 

Držeći u svojim rukama mecima ranjenu predsednikovu glavu, Hol je u predelu između uha i ramena ugledala još jedan metak. Iako mlada, imala je za sobom šest godina iskustva u radu s ranama nastalim kao posledica oružanih sukoba, pa je utoliko pre mogla da primeti neuobičajenosti.

Naime, metak koji je videla nije bio sličan nijednom s kojim se do tada susretala, a sasvim sigurno je bio drugačiji od ostalih koje su izvadili iz Kenedijeve glave i priložili kao dokazni materijal. Za razliku od njih, ovaj misteriozni metak je jednostavno nestao nakon što su ga izvadili i više nikada nije viđen, niti je pomenut u daljim istraživanjima.

 

 

Nakon 43 minuta borbe za Kenedijev život, zvanično je proglašena smrt. Sada, 50 godina kasnije, gospođa Hol i dalje sumnja u regularnost dokaza koji ukazuju na način na koji je predsednik ubijen i sasvim sigurno je da veruje u veliku teoriju zavere.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • conte

    11. novembar 2013 | 19:45

    @liliana. To sto je ostao bez dela mozga nista ne znaci, moj otac je ziveo 50 godina bez dela mozga u slepoocnom delu pisle teske povrede i to bez ikakvih posledica... Tako da...

  • marko

    11. novembar 2013 | 19:54

    Koga briga za neki metak, ubili su ga jer je poceo da gura nos u federalne rezerve koje su privatne a svi znamo ko ih je "privatizovao"

  • Liliana

    11. novembar 2013 | 18:58

    Tokom atentata Kenedi je ostao bez deo mozga, to su posledice ranjavanja....Kako su to hteli da ga spase!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA