UHAPŠEN: Direktor Hrvatske privredne komore proneverio 4 miliona evra

Nadan Vidošević je uhapšen zbog malverzacije i zloupotrebe položaja i ovlašćenja za izvlačenje novca iz kompanije, u čemu je imao pomoć saradnika koji su zbog iste afere već u zatvoru

  • 0

Jutros je uhapšen Nadan Vidošević, direktor Hrvatske privredne komore. Vidošević je optužen za učestvovanje u aferi izvlačenja oko 4 miliona evra iz kompanije, zbog čega su njegovi saučesnici Zdenka Peternel i Davor Komerički uhapšeni još prošlog meseca.

Vidošević se trenutno nalazi u policiji na ispitivanju, nakon čega će ga preuzeti Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, jer je navodno dokazano da je on upravljao ovom aferom, dok su saučesnici imali svoja zaduženja.

Peternelova je preko fiktivnih računa izvlačila novac, Komerički je osigurao firme koje su izdavale fiktivne račune, a prebacivanje novca u inostranstvo, podizanje istog i vraćanje u Hrvatsku bilo je zaduženje koje je pripalo Igoru Premilovcu, koji je za ove usluge dobijao 10 odsto.

Premilovac nije pritvoren, jer je od početka sarađivao sa Kancelarijom. Peternelova, međutim, odbija saradnju i ne priznaje kriminal, pa se pretpostavlja da su dokazi za hapšenje Vidoševića pribavljeni na drugi način.

(Telegraf.rs / Izvor: bizlife.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA