RUSIJA: Nacionalizam u EU je izraženiji nego kod nas

- Događaji u Varšavi pokazali su da je nacionalizam u velikom broju zemalja Unije neuporedivo jači i moćniji u odnosu na Rusiju - rekao je predsedavajući Odbora za spoljne poslove ruske državne Dume Aleksej Puškov

  • 1

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove ruske državne Dume Aleksej Puškov smatra da je u nekim članicama EU nacionalizam daleko izraženiji u odnosu na Rusiju.

- Događaji u Varšavi pokazali su da je nacionalizam u velikom broju zemalja Unije neuporedivo jači i moćniji u odnosu na Rusiju. Umesto što nam drže lekcije šta da radimo, EU treba da se pozabavi svojim članicama - napisao je Puškov na svojoj stranici na "Tviteru".

Poljski desničari sinoć su bocama, petardama i smećem gađali zgradu ruske Ambasade u Varšavi, javila je ruska novinska agencija Interfaks.

Najmanje 30 lica je privedeno, dok je sedmoro policajaca povređeno tokom sukoba koji su izbili u Varšavi za vreme šetnje koju su organizovale desničarske poljske stranke povodom Dana nezavisnosti.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Poljske na razgovor posle ovog incidenta.

- U vezi sa jučerašnjim neredima ispred zgrade ruske ambasade u Varšavi, rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na razgovor ambasadora Poljske Vojćeha Zajačkovskog - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sto posto

    12. novembar 2013 | 15:09

    Zato je kod njih tako kako je; a kod vas tako kako vam je! Sve vise vas bezi njima, a ni jedan njihov ne pobeze vama!Kod njih zivot je mnogo, mnogo tezi nego kod vas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA