AVGANISTAN: Uništeno 10 tona droge i na hiljade flaša alkohola (FOTO)

Vladini zvaničnici, ambasadori i vojni komandanti okupili su se na obroncima planine izvan Kabula da bi spalili narkotike zapljenjene od krijumčara u proteklih 10 meseci, unutar i okolo Kabula

  • 5

Avganistanske vlasti su uništile danas više od 10 tona narkotika i na hiljade flaša alkoholnog pića, kao deo borbe protiv narkotika usred novog talasa uzgajanja opijuma od koga se dobija heroin.

Vladini zvaničnici, ambasadori i vojni komandanti okupili su se na obroncima planine izvan Kabula da bi spalili narkotike zapljenjene od krijumčara u proteklih 10 meseci, unutar i oko Kabula.

- Ovaj događaj pokazuje naše povećane sposobnosti da se borimo protiv narkotika - rekao je Baz Mohamad Ahmadi iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Ahmadi je naveo i da je Kabul postao poslednjih godina glavni pravac za krijumčare droge, preneo je danas AFP.

Vlasti su saopštile na ceremoniji i da se uzgajanje opijuma povećalo ove godine.

Odbijeno je, međutim, da se novinarima iznese više detalja pre zvaničnog objavljivanja predstojećeg izveštaja o narkoticima za 2013. godinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    12. novembar 2013 | 16:55

    Navodno. Sve je to završilo u Zapadnoj Evropi.

  • Čeda

    12. novembar 2013 | 18:29

    Mogu da zamislim kako je dobro kad se ufiksas sa čistog avganistanca, ovaj misomor kod nas me ubi.. vidite mi oči, ko betmen izgledam

  • ,,Rambo''

    12. novembar 2013 | 16:53

    Tako se to radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA