RUSIJA: Sud zaplenio imovinu braće Navalni (FOTO)

Sredstva Alekseja i Olega Navalnog zaplenjena su u okviru istrage po optužnici da su braća Navalni protivzakonito i prevarom prisvojili 589.204 evra kompanije "Iv Roše Vostok", 90.646 evra kompanije "Multiprofilna procesna kompnaija" i da su oprali 475.895 evra

  • 2

Sud u Moskvi uvažio molbu tužilaštva i naredio zaplenu imovine i blokiranje računa Alekseja Navalnog, ruskog opozicionog aktiviste i njegovog brata Olega Navalnog

Pres sekretar suda Natalija Romanova rekla je agenciji Interfaks da je u slučaju Olega Navalnog zaplena određena na sumu od 50.000 rubalja (1133 evra) koje su Olegu Navalnom oduzete ranije prilikom pretresa njegovog stana, kao i na sredstva koja ima na računima u banci i na njegov udeo u kompaniji koja pripada porodici Navalni, navodi agencija za praćenje pravosuđa RAPSI.

Sredstva Alekseja i Olega Navalnog zaplenjena su u okviru istrage po optužnici da su braća Navalni protivzakonito i prevarom prisvojili 26 miliona rubalja (589.204 evra) kompanije "Iv Roše Vostok", četiri miliona rubalja (90646) kompanije "Multiprofilna procesna kompnaija" i da su oprali 21 milion rubalja (475.895 evra).

Istražna komisija Rusije (IKR) podigla je optužnicu protiv Alekseja i Olega Navalnog krajem oktobra.

Prema optužnici, Oleg Navalni je kao direktor jednog od odeljenja "Pošte Rusije" ubedio trgovinsku kompaniju da sklopi ugovor po višim cenama za prevoz robe preko kompanije koja je pripadala Alekseju Navalnom.

Ruski bloger, poznat po kritikama Kremlja, već je osuđen uslovno na pet godina zatvora za korupciju i nanošenje štete državnom preduzeću "Kirovles", jer je, prema presudi, na direktora te kompanije kao savetnik gubernatora oblasti vršio pritisak da drvnu građu proda po nižoj ceni.

A. Navalni tvrdi da su i slučaj "Kirovles" i "Iv Roše Vostok" politički motivisani procesi i da je u oba slučaja nevin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA