Još jedan romski par u Grčkoj osumnjičen za kidnapovanje deteta

I ovog puta navodni roditelji, kao i u slučaju Marije, tvrde da su im devojčicu ostavili njeni pravi roditelji, takođe Romi, koji nisu mogli da brinu o njoj. Kao i Marija, i ova devojčica je smeštena u sirotište Osmeh deteta u Atini

  • 1

Grčke vlasti su još jednom romskom paru, ovog puta iz kampa u Solunu, oduzeli četvorogodišnju devojčicu i optužili ga za kidnapovanje, pošto su testovi DNK pokazali da oni nisu biološki roditelji tog deteta, saopštili su juče grčki sudski organi.

U oktobru je pažnju svetske javnosti privukla plavokosa devojčica Marija, takođe oduzeta od para grčkih Roma koji joj nisu bili roditelji. Na kraju se ispostavilo da su njeni biološki roditelji par bugarskih Roma koji su je ostavili u Grčkoj, izveštava AFP.

I ovog puta navodni roditelji, kao i u slučaju Marije, tvrde da su im devojčicu ostavili njeni pravi roditelji, takođe Romi, koji nisu mogli da brinu o njoj. Kao i Marija, i ova devojčica je smeštena u sirotište Osmeh deteta u Atini.

Solunski tužilac ističe kako u rejonu tog grada ima još šest slučajeva sumnjivog prijavljivanja novorođenčadi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idemo_malena_zivot_je_pred_nama

    13. novembar 2013 | 01:42

    samo da vidimo jeli sad crni ili plawi andjeo u pitanju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA