ŽITORAĐA: Izujedali ga komšijski rotvajleri

Najverovatnije neće biti podneta prijava protiv vlasnika pasa jer, kako kažu u prokupačkom osnovnom tužilaštvu, ne postoje dokazi da je on kriv za napad

  • 10

Peru Jankovića (63) iz sela Držanovac kod Žitorađe izujedala su dva rotvajlera njegovog komšije Velimira Stojanovića.

Iako Pera ima vidnih povreda od ujeda po celom telu, a policija je o slučaju obavestila prokupačko osnovno tužilaštvo, kako saznajemo najverovatnije se neće podneti prijava protiv vlasnika pasa jer, kako kažu u Tužilaštvu, ne postoje dokazi da je vlasnik kriv za napad.

I dok Pera tvrdi da je ceo dan bio kod Velimira i da su ga psi izujedali kada je krenuo kući, Velimir je policiji rekao da je Pera preskočio ogradu i da je čuo pse kako laju i kidišu, pa je izašao da spase komšiju koji mu je neovlašćeno ušao u dvorište.

- Priče obojice su oprečne, a s obzirom na to da se sve desilo oko pola 3 sata posle ponoći i da su oni bili jedini svedoci, istina je verovatno negde na sredini. Pera ima pravo da ga privatno goni - kaže dobro obavešten izvor za Telegraf, koji dodaje da na kapiji postoji obaveštenje da u dvorištu ima opasnih pasa.

Pre napada čitavog dana obojica su bila u Velimirovoj kući gde su, kako saznajemo, pili rakiju.

Kod Velimira su bili majstori koji su pravili drugi sprat na kući. On kaže da je Pera kasno popodne otišao kući kada su i majstori otišli.

- Ostao sam sa njim u kući sve do pola tri. Tada je on izašao napolje i ja sam mislio da ide da proveri dvorište, pa sam ustao i krenuo za njim. Kada sam otvorio vrata od kuće da izađem, na mene su skočila dva Velimirova rotvajlera i počela da me ujedaju. Samo sam pokrio levom rukom lice da se zaštitim, a psi su kidisali i ujedali me gde stignu – priča Pera.

On dodaje da je počeo da zapomaže i doziva Velimira da mu pomogne, ali se ovaj nije pomerao od bokseva za pse.

- Ne znam koliko je agonija trajala, ali su odjednom psi prestali da me ujedaju. U prvo vreme nisam znao na koju stranu da se okrenem i bauljajući sam ipak došao do dvorišne kapije i izašao na ulicu - kaže Pera dok pokazuje brojne rane po telu.

On tvrdi da se nisu tokom te noći posvađali i da ne zna zašto je Velimir dozvolio da ga napadnu psi, koji su ranije bili u boksu.

- Spasli su me zimska jakna i zimski donji veš. Ne znam zašto je pustio pse na mene, jer smo čak i dalji rođaci i sem svađe od pre više godina u dobrim smo odnosima - dodaje Pera.

On priznaje da su te noći malo više popili, ali tvrdi da se nisu svađali. Ozbiljnost povreda konstatovali su i lekari u Nišu i Prokuplju, gde se Pera obratio za pomoć.

U izveštaju lekara iz Urgentnog centra u Nišu stoji da su na Perinom telu brojne povrede od ujeda pasa, posebno u zadnjoj regiji vrata, podlaktice i nadlaktice.

Za razliku od njega, Velimir je rekao policiji da je Pera tokom noći preskočio visoku ogradu i da je on čuo pse koji kidišu, pa je izašao. Kada je video da rotvajleri ujedaju komšiju, uzeo je crevo i odbranio ga.

- Ono što smo mi istragom utvrdili je da su obojica bili pijani, posebno Pera koji je za davanje izjave bio sposoban tek sutradan. S obzirom na to da su oni jedini svedoci događaja, naša saznanja smo preneli Tužilaštvu - kaže dobro obavešten izvor, koji dodaje da su obojica aktera "specifični".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    13. novembar 2013 | 17:16

    Strasno ako ti neko ulazi u dvoriste i tvoji psi ga izujedaju ne odgovaras nista a ako ti lopovi ulaze i ti se branis onda odgovaras sto si napao lopova. Kakv je ovo zakon u srbiji?

  • Lubenica i kesten

    13. novembar 2013 | 19:02

    Pogledajte nokat higijenicar!!!

  • Ship

    13. novembar 2013 | 17:55

    Potruj pse i rokni rodjaka. Ili obrnuto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA