Špijun slučajno umro u koferu (VIDEO)

Garet Vilijams, koji je pronađen pre tri godine go u torbi zaključanoj katancem, preminuo je slučajno i njegova smrt ni na koji način nije povezana s njegovim poslom

  • 4

Garet Vilijams (31), agent britanske špijunske agencije MI6, nije ubijen, već je sam u torbu ušao bez ičije pomoći, zaključak je poslednje istrage takozvanog "slučaja špijuna u torbi".

Vilijamsova misteriozna smrt je bila obavijena spekulacijama otkad je pronađen mrtav u sportskoj torbi.

- Moje mišljenje po okončanju istrage je da je ovde reč o nesrećnom slučaju i da Vilijamsova smrt nije ni na koji način povezana sa njegovim poslom - izjavio je Martin Hjuit, zamenik komesara Policijske uprave Londona na konferenciji za štampu.

Hjuit je prizano da policija i MI6 nisu uspeli da u potpunosti sarađuju, ali i da odbacuju sumnje da pokušavaju da sakriju istinu o smrti Vilijamsa. Priznao je, takođe, da se nikada neće saznati prava istina kako je stvarno umro.

Foto: Wikipedia / Tagishsimon

Nalazi policije su, međutim, u suprotnosti sa prethodnim zaključkom patologa da je Vilijams "verovatno" bio žrtva druge osobe. Špijunovo golo telo u stanju raspadanja pronađeno je u njegovom stanu u avgustu 2010. godine u sportskoj torbi zaključanoj katancem spolja.

Policija je dokazala da je teoretski moguće da neko sam sebe zaključa unutar torbe, kako je to uradio Vilijams, analitičar kodova u britanskoj špijunskoj agenciji GCHQ.

Međutim, Vilijamsova porodica se ne slaže sa presudom i podržava tvrdnje patologa da je nezakonito ubijen.

Pogledajte video-snimak kako možete sami da se zaključate u torbu:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA