Direktor SIEPA podneo ostavku

Božidar Laganin je u tekstu ostavke naveo da je svoju funkciju obavljao odgovorno i savesno

  • 2

Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin podneo je zahtev Vladi Srbije za razrešenje sa te funkcije.

Kao razlog ostavke Laganin je naveo lični progon od strane ministra privrede Saše Radulovića i sopstvenu želju da svojim prisustvom u ovakvim okolnostima ne opterećuje dalji rad agencije, navodi se u saopštenju.

U tekstu ostavke Laganin navodi i da je imao "jedinstvenu privilegiju, čast i zadovoljstvo da vodi tim vrhunskih profesionalaca", kao i da je svoju funkciju obavljao odgovorno i savesno. Poručio je i da se "stavlja na raspolaganje svim članovima vlade, kao i relevantnim institucijama Republike Srbije za svako pitanje ili pomoć koju može da pruži".

Laganin je u periodu 2007-2008. bio specijalni savetnik direktora SIEPA, a juna 2010. je postavljen za direktora SIEPA.

U međuvremenu bio je savetnik ministra u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo na promociji direktnih stranih ulaganja u sektor telekomunikacija i informacionih tehnologija, i od oktobra 2009. godine državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA