HRVATSKA: Locirana srušena srpska Cesna, oba člana posade preživela!

U avionu, koji je u vlasništvu kompanije "Gas-aviation" iz Smederevske Palanke, bila su dva člana posade, od kojih je jedan teže povređen. Spasioci su u kontaktu sa njima i traže način kako bi im pristupile, jer je to područje u blizini Pakraca, gde je avion pao, minirano

  • 1

Avion sa dva člana posade koji se srušio nakon što je udario u brdo kod Pakraca prilikom pokušaja prinudnog sletanja konačno je lociran. Pad aviona Cesna 172 preživela su oba člana posade, spasilačke ekipe su ih locirale, uspostavile kontakt moblnim telefonom i sada traže najbolji način kako bi im pristupile, jer je to područje minirano.

- Obojica su u kontaktu sa helikopterom hrvatske službe spasavanja koji na oko 600 metara nadmorske visine trenutno kruži iznad njih - rekao je Dinko Vodanović, direktor Agencije za istraživanje nesreća zrakoplova Hrvatske.

 On kaže da su na radio-vezi obojica putnika aviona, ali da je jedan, pilot, povređen. Vodanović kaže da još ne zna njihov identit.

- Biće na vezi sve dok im baterija radi - kaže Vodanović, koji nije mogao da precizira kada će početi akcija izvlačenja.

Srpska ambasada u Hrvatskoj obaveštena je o padu aviona.

Prema podacima koji su dostavljeni našoj ambasadi, u avionu su bile dve osobe.

- Pilot je, prema podacima sa terena, teško povređen - kažu u ministarstvu.

Na mesto pada upućena je gorska služba spasavanja i u toku je uviđaj.

Prema izvoru Bete, avion je registrovan u Srbiji pod oznakom YU-DPR, a vlasnik je kompanija "Gas-aviation" iz Smederevske Palanke. Avion je poleteo iz Varaždina i trebalo je da se na isti aerodrom vrati nakon kružnog leta iznad Novske.

Kako piše "Index", iz aviona je upućen poziv pre nego što je letelica nestala sa radara. Dojava o nestanku aviona primljena je u Županijskom centru Požega danas nešto posle 10 sati.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal navodi da je reč o avionu tipa "cesna 172" iz Srbije u kome su se nalazile dve osobe. Nestanak aviona zabeležen je 8-9 milja južno od Pakraca iznad šume, a spasilačke ekipe upućene su na to mesto kako bi započele potragu.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Beta, Blic / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA