PUTIN ASADU: Svaka čast za uništenje hemijskog oružja!

Ruski predsednik je pozitivno ocenio spremnost Asadove vlade da pošalje delegaciju na planirane mirovne pregovore u Ženevu i izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje Damaska u uništenju hemijskog oružja

  • 1

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom, kome je preneo zadovoljstvo jer je Damask izrazio spremnost da učestvuje na mirovnoj konferenciji, kao i da uništi hemijsko oružje, saopšteno je iz Kremlja.

Putin je pozitivno ocenio spremnost Asadove vlade da pošalje delegaciju na planirane mirovne pregovore u Ženevu i izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje Damaska u uništenju hemijskog oružja, prenela je agencija AFP.

- Izražena je nada da će glavne grupe opozicionih snaga iskazati konstruktivan pristup i učestvovati na konferenciji- navedeno je u saopštenju.

Mirovna konferencija o Siriji u Ženevi mogla bi da počne 12. decembra, javila je agencija Frans pres, prenoseći pisanje sirijskog vladinog dnevnika "El Vatan".

Velika pažnja u razgovoru data je pitanju humanitarne situacije u Siriji. Putin je, kako prenosi Itar-Tas, izrazio zabrinutost zbog vesti od "ciljanom proganjanju hrišćanske i drugih verskih manjina" koje vrše ekstremisti.

- Izražena je nada da će vlada Sirije učiniti sve da olakša patnje civilnog stanovništva i obnovu međukonfesionalnog mira- navodi se u saopštenju Kremlja.

Asad je zahvalio ruskom rukovodstvu na pomoći i podršci sirijskom narodu, a predsednici su potvrdili obostranu želju za dalji razvoj bilateralnih odnosa. Razgovor je održan na inicijativu ruske strane, navodi agencija RIA Novosti.

Izvor u Vladi Sirije nije, međutim, želeo da potvrdi pisanje lista.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija beckov

    14. novembar 2013 | 15:52

    Putin ga spaso ipak jr naj mocniji na svetu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA