BRAVO, SRBINE: Naterao 25 stranaca s Tajlanda da se dive našoj zemlji! (FOTO)

Boraveći u tajlandskoj prestonici Bangkoku, Vojkan Dimitrijević je ugostio 25 putnika iz najrazličitijih krajeva sveta. Goste je na sve moguće načine pokušao da upozna sa zemljom iz koje dolazi, a oni su mu se zahvalili na originalan način

  • 9

- Ovo je priča o tome kako je zahvaljujući jednom sajtu ( www.couchsurfing.com), dobroj volji i ideji, i ljubavi prema sopstvenoj zemlji jedan Srbin uspeo da izbriše granice među narodima, rasama i kontinentima, bar na kratko - navodi se na početku ove priče.

Boraveći u tajlandskoj prestonici Bangkoku, Vojkan Dimitrijević je ugostio 25 putnika sa najrazličitijih krajeva sveta. Svoje goste je na sve moguće načine pokušao da upozna sa zemljom iz koje dolazi (Srbijom), deleći sa njima impresije, prepoznatljivo gostoprimstvo i utiske o svojoj zemlji.

 

Jedino što je naš domaćin tražio zauzvrat je da na odlasku gosti napišu po jednu poruku, a jedini uslov koji je postavio je da ta poruka sadrži reč "Srbija".

-Morate priznati, ovo ne košta puno, ne zahteva sastanke državnika na visokom nivou, gomilu para i udžbenik istorije, ovo je humana ideja da se jednom porukom izbrišu granice sa nadom da ako bar jedan čovek nauči nešto lepo o našoj zemlji, jednog dana bi to mogao da zna i ceo svet - kaže autor ovog bloga.

Fotografije ostalih stranaca koji su pozdravili Srbiju možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: Global Serb / Vojkan Dimitrijević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA