Makedonci hoće da uvedu hemijsku kastraciju pedofila!

Prema nacrtu zakona, prvi put osuđeni pedofili mogli bi da biraju hemijsku kastraciju umesto umanjene zatvorske kazne, dok bi počinioci povratnici automatski bili podvrgnuti kastraciji

  • 26

Makedonska vlada predložila je hemijsku kastraciju za osuđene pedofile i nacrt zakona poslala parlamentu na usvajanje, rekao je danas portparol Aleksandar Gjorgijev.

- Vlada je usvojila novi nacrt zakona koji bi povećao kazne za pedofile i uveo hemijsku kastraciju - rekao je Gjorgijev za AFP.

Datum debate i glasanja u parlamentu tek treba da bude utvrđen.

Ministar policije Dime Spasov rekao je da bi se hemijska kastracija obavljala u specijalizovanim ustanovama svakih šest meseci, nakon što prestupnik odsluži zatvorsku kaznu.

Prema nacrtu zakona, prvi put osuđeni pedofili mogli bi da biraju kaznu hemijsku kastraciju umesto umanjene zatvorske kazne, dok bi počinioci povratnici automatski bili podvrgnuti proceduri.

Rusija, Danska i Poljska su među zemljama koje su uvele hemijsku kastraciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ћирилица

    14. novembar 2013 | 23:19

    Браво мајстори. То се зове закон.

  • Švrća

    14. novembar 2013 | 23:32

    Svaka čast,podržavam.I u Srbiji uvesti zakon kastracije,za pedofile,i za sve one koji siluju žene.Tako bi se naučili pameti.Manijaci i ne zaslužuju ništa blažu kaznu.

  • неконебитан

    14. novembar 2013 | 23:18

    Браћа Македонци!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA