BAČEVIĆ: Amerikanci preuzimaju pola Trepče

- Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji RMK "Trepča" i američke kompanije "Nju dženerejšn pauer" (NGP) mogao bi već do kraja godine da bude konkretizovan - kaže ministar rudarstva

  • 6

Milan Bačević, ministar rudarstva i prostornog planiranja kaže da bi sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji RMK "Trepča" i američke kompanije "Nju dženerejšn pauer" (NGP) mogao bi već do kraja godine da bude konkretizovan.

- Predlog ugovora o strateškom partnerstvu je spreman i ostalo je da se dve strane usaglase oko konačne forme tog dokumenta. Danom potpisivanja tog ugovora stiču se svi uslovi za otvaranje investicija američke kompanije u kombinatu "Trepča". Plan je da se otvore novi rudnici gde su rezultati geoloških ispitivanja takvi da je to smisleno, zatim da se proširi i poveća obim proizvodnje u postojećim rudnicima, koji se nalaze u sastavu severne "Trepče", a to su "Belo brdo" i "Crnci". Dopremiće se nova oprema za eksploataciju ruda i stvoriće se finansijski uslovi za izgradnju nove topionice u Zvečanu. Takođe, u planu je i izgradnja jedne termoelektrane, koja bi proizvodila struju za sve opštine na severu KiM instalisane snage oko 50 megavata - kaže Bačević.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    15. novembar 2013 | 00:35

    ЗНАЧИ ПОСТИГЛИ СУ СВОЈ"" ПРАВИ ЦИЉ

  • Hajduk

    15. novembar 2013 | 00:43

    Mani se corava posla ,neprijateljima mozemo jedino da damo da kopaju po SRBSKIM nuznicima.NISTA DRUGO !!!!!!!!!!!!!!!!Oni i njihova sila su proslo vreme .Buducnost su Srbija i Rusija !

  • Crni Djordje

    15. novembar 2013 | 01:34

    Zakopace sebe ,ako pocnu da kopaju .Odavno ih prokletstvo proganja.Kraj im se blizi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA