Prodaje se magazin Forbs za 400 miliona dolara?

Iz "Forbs medija" su se odlučili na prodaju zbog pada prihoda od reklama i prometa zbog konkurencije sa internetom. Od prodaje se očekuje 400 miliona dolara

  • 1

Njujorški "Forbs media", posle 96 godina izdavanja magazina Forbs (Forbes magazine), s bankarima razmatra prodaju kompanije.

Kompanija Forbs radi sa Dojč bankom (Deutsće Bank AG) na prodaji, navodi se u dopisu generalnog direktora Majka Perlisa upućenom zaposlenima kompanije i dodaje da se razmatra prodaja posle dobijanja ponuda potencijalnih kupaca.

Njujorška kompanija, čiji je osnivač porodica bivšeg američkog predsedničkog kandidata Stiva Forbsa, očekuje najmanje 400 miliona dolara od prodaje, rekao je jedan izvor, dok je drugi naveo da kompanija neće dobiti više od 200 miliona dolara.

Iz "Forbs medija" su se odlučili na prodaju usled pada prihoda od reklama i prometa zbog konkurencije sa internetom.

S obzirom na to da je osamdesetogodišnji Njuzvik (Newsweek) prodat kompaniji IBT medija u avgustu i Businesvik (Businešweek), osnovan 1929. kompaniji Blumberg LP 2009, a Maksim (Maxim) magazin kompaniji Darden medija grup u septembru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA