Drašković: Srpski partizani razapinju Dražu i "Ravnu goru"

- Nema više ni Tita ni Draže. Nema više ni Jugoslavije. U toj mrtvoj državi, međutim, svuda je, i dalje, živa komunistička presuda protiv Ravne Gore i njenog komandanta - kaže lider SPO-a

  • 33

Lider Srpskog pokreta Obnove i jedan od naših najtiražnijih pisaca Vuk Drašković kaže u svom autorskom tekstu za RTS da još živi srpski partizani i njihovo ideološko potomstvo ponovo razapinju generala Dražu i da urlaju na Radoša Bajića i njegovu TV-seriju "Ravna gora".

"Nisam mogao čuti ove reči generala Mihailovića, koje je on, u julu 1946, izgovorio pred partizanskim sudom u Beogradu, jer tada nisam bio ni rođen. Odrastao sam u državi Komunističke partije, njenog vođe i njihove istine, jedino dostupne i dopuštene. Draža Mihailović je srpski izrod, ratni zločinac, saradnik okupatora. Samo to sam slušao od učitelja, čitao u knjigama, gledao u filmovima. Verovao sam, tako govorio i pisao, sve dok u mrak moga dresiranog mišljenja i neznanja nije uletela iskra sakrivenog znanja. To znanje o skrivenom znanju napisaće i moj roman "Noć đenerala".

Nema više ni Tita ni Draže. Nema više ni Jugoslavije. U toj mrtvoj državi, međutim, svuda je, i dalje, živa komunistička presuda protiv Ravne Gore i njenog komandanta. Već dve decenije, Hrvatska isplaćuje državne penzije ustašama, najvećim i najmonstruoznijim ubicama Srba u čitavoj srpskoj istoriji, a u Beogradu, u Zagrebu, u Sarajevu, kao da je 1946. godina, ponovo razapinju generala Dražu, urlaju na Radoša Bajića i njegovu TV-seriju "Ravna gora" i to mnogo pre nego što su je i odgledali. U toj hajci slepila, mržnje i ludila, prednjače još živi srpski partizani i njihovo ideološko potomstvo.

Posle ubistva Jugoslavije, posle svih ratnih strahota, posle stotina hiljada mrtvih, obogaljenih i obeskućenih, posle NATO bombi i gubitka Kosova, posle međunarodnih optužnica i presuda za ratne zločine protiv Titovih, a ne Dražinih pitomaca i ubica jedne velike države, srpski pisac i akademik, Dobrica Ćosić, javno poziva "sve titoiste u Srbiji u odsudni boj protiv koljačkog četništva".

A komandant tog "koljačkog četništva" je, naravno, general Draža. Pobednik iz dva balkanska i Prvog svetskog rata. Prvi evropski pobunjenik protiv Hitlera. Ministar vojni legalne kraljevske Vlade, čije je ratno sedište bilo u Londonu, a ne u Berlinu. Nosilac najvećih odlikovanja De Gola, Ruzvelta i Trumana, za borbu protiv nacizma i fašizma. Branilac srpskog naroda od ustaškog holokausta ...

U istoriji nije bilo rata bez ratnih zločina i nijedne vojske, ni pobedničke ni poražene, a da nije činila zla. Iz istorije znamo i to da srodnost rađa najveću mržnju i zlodela, pa su najsuroviji svuda i uvek bili ratovi unutar država i nacija. Istorijski podaci pokazuju i da je u krvavom partizansko-četničkom ratu pobedila strana koja je bila višestruko surovija. Čak i po prestanku rata, tajno su ubijali i u tajne grobnice zatrpali oko 100.000 civila u Srbiji. Taj zločin nadmašuje zločine svih okupatora u oba svetska rata!

Sa desetinama hiljada žrtava na svojoj savesti, komunisti su generala Mihailovića osudili na smrt i tajno pogubili zbog toga što je njegova antiokupatorska i antiustaška gerila bila i antikomunistička. Istok i Zapad, tiranija i sloboda, sudarili su se u partizanskoj sudnici u Beogradu. I zato je general Draža morao da umre", napisao je Vuk Drašković.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki Vuk

    17. novembar 2013 | 09:51

    Ziv je Draža umro nije ...

  • ...

    17. novembar 2013 | 10:02

    Jedan covek, inace Titov oficir, bivsi partizan I dobrovoljac sremskog fronta rekao mi je da se pomirenje nece dogoditi dok I jedni I drugi ne priznaju svoje zlocine

  • Miroslav

    17. novembar 2013 | 10:07

    A 1945. pri "povlačenj" iz Jugoslavije u Blajburgu, sa istog kazana su se hranili Nemci, ustaše i četnici. Kako to objašnjavaš, Vučino?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA