Potpuno obustavljena proizvodnja Fijata na 7 dana

Radnici "Fijat automobila Srbije" u Kragujevcu, biće na kolektivnom godišnjem odmoru zbog postavljanja robotizovane linije u lakirnici i dekomponovanja logistike, saopštili su iz te kompanije

  • 6

U kompaniji "Fijat automobili Srbija" u Kragujevcu, proizvodnja će biti potpuno obustavljena na sedam dana, zbog instaliranja nove opreme u kompaniji, saopštio je za RTS predsednik sindikata te kompanije Zoran Marković.

Zbog postavljanja robotizovane linije u lakirnici i dekomponovanja logistike, radnici će biti na kolektivnom godišnjem odmoru, saopštili su iz te kompanije.

U Fijatovoj fabrici u Kragujevcu po smeni se proizvede 210 automobila "fijat 500 L", koji se izvozi u stotinak zemalja širom sveta. Model "500 L" u zvaničnu prodaju ušao je krajem septembra prošle godine, a za samo godinu dana lansirani su i modeli "500 L living" i "500 L treking".

"Fijat automobili Srbija", u kom država Srbija ima 33 odsto kapitala, zapošljava više od 3.000 radnika. Najveći je izvoznik u našoj zemlji, do kraja oktobra, izvezena su vozila u vrednosti od oko 1,3 milijarde evra.

(Telegraf.rs/ Rts)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giany

    18. novembar 2013 | 00:10

    Sad ce 7 dana da strepe koliko ce im stvarno trajati odmor.

  • Пера

    18. novembar 2013 | 07:12

    Ја сам чуо од пар Крагујевчана да Фијат дефинитивно одлази за годину дана, јер су отворили неке огромне погоне у Бразилу. Ова глупа држава је изфинансирала цео пројекат, Италијани нису ни динара дали, зато тако ноншолантно и одлазе!

  • Ocevidac

    18. novembar 2013 | 07:21

    Ja bih pre rekao da su primorani na ovaj "godisnji"! Niko nigde ne objavljuje da je put u Stanovu kod Kragujevca blokiran vise od mesec dana,tako je i pruga kojom se izvozi novi Fiat blokirana!Sve stoji i niko te ljude i nas koji tamo prolazimo ne ferma 2%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA