Ovi putnici su poginuli u ruskom avionu (FOTO) (VIDEO)

Među 50 žrtava avionske nesreće u Kazanju su i sin predsednika Tatarstana Irek Minihanov i načelnik Federalne službe bezbednosti za republiku Tatarstan Aleksandar Antonov

  • 6

Tela svih 44 putnika i šest članova posade aviona "Boing 737″ na letu Moskva-Kazanj koji je eksplodirao prilikom sletanja na aerodrom u Kazanju su pronađena i poslata na identifikaciju.

Uprkos tome što će genetska eskpertiza biti otežana zbog toga što je većina tela izgorela, među nastradalima su sin predsednika republike Tatarstan Irek Minihanov i načelnik Federalne službe bezbednosti za republiku Tatarstan Aleksandar Antonov.

Istovremeno, dok se ispituju uzroci nesreće, odnosno da li je razlog greška pilota ili tehnički problem, na društvenoj mreži VKontakte masovno se šeruju oproštajne poruke nastradalima. Takođe, na toj mreži su svoj profil imale i neke od žrtava nesreće.

Zbog tragične nesreće u Rusiji je Dan žalosti. Rodbina svake od žrtava dobiće ukupno tri miliona rubalja odštete. Od osiguravajućeg društva dobiće dva miliona rubalja, a pored toga, porodice poginulih dobiće još po milion rubalja iz fonda republike Tatarstan.

Među poginulima je i državljanka Velike Britanije Dona Bul, koja je radila u Rusiji.

Do pada aviona "Boing 737" u Kazanju, kada je svih 50 ljudi u avionu poginulo, došlo je najverovatnije zbog greške pilota i tehničkog kvara letelice stare 23 godine, saopštili su zvaničnici.

- Glavna verzija nesreće je greška u pilotiranju i tehnički faktori -  rekao je šef Komiteta za istragu u regionu Volga Aleksander Poltinin.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA